Hvordan planlegge en god julaften

IPMA Young Crew |

Man husker kanskje som barn at lillejulaften og julaften var veldig avslappet, men det er ikke sikkert dine foreldre sier det samme. De hadde kanskje andre minner. Du har kanskje familie selv og er nå den som må planlegge julaften for flere. Det er nå man ser at det er en del som må planlegges i god tid for å unngå stresset før julaften. Det er også lurt å planlegge i god tid for å unngå å treffe på så mange andre i butikkene.

Så hva må man tenke på for å få en god julaften?

Skrevet av Anna Torwick, styremedlem i Young Crew

Skrevet av Anna Torwick,

styremedlem i Young Crew

1. Vær godt forberedt.

Husk at det er mange dager i desember. Dette gir deg tid til å vaske i god tid i forveien til julaften. Tenk så godt det hadde vært hvis huset er ferdig vasket i midten av desember, og juletreet er pyntet og bordet er dekket for julaften allerede på lillejulaften! Da får du god tid til å nyte romjulen sammen med nære og kjære. Kanskje du allerede vet hvem som kommer på besøk, eller kanskje du er heldig og skal på besøk til noen. Det er også mange som blir kanskje mindre enn de hadde planlagt i år på grunn av restriksjoner og økonomien er kanskje ikke som den var for ett år siden. Fokuser på hva målet ditt er og planlegg deretter.

2. Planlegge et godt budsjett

Det kan være viktig å få et overblikk over hvor mye penger du ønsker å bruke på julegaver (det finnes mange tips om hjemmelagede julegaver), kanskje du kan gi en opplevelse i år? En tur sammen på fjellet eller noe annet fint, eller en «tjeneste» som for eksempel barnevakt for noen venner eller familie slik at de kan gå ut å spise en dag. Et annet alternativt kan være å ha et hjemmelaget opplegg for juleverksted der dere lager hjemmelagede gaver eller julepynt og mat som du kan gi bort.

Skaff deg en oversikt over det du ønsker å bruke og lag deg gjerne budsjettposter som for eksempel: juletre, julepynt, mat, drikke, gaver, diverse. Og sett deg en overordnet budsjettramme før du begynner å handle inn. Du kan også ha en liten buffer som risikobudsjett hvis noe som ikke var planlagt oppstår. Kanskje får du plass til enda en ved julebordet? Kanskje kom det noen på døra med en liten førjulshilsen?

3. Og sist men ikke minst: Husk å ta vare på dere selv.

Husk å ta en pust i bakken og fokuser på det du får til i år. Det er mange frivillige organisasjoner som også har opplegg for folk som ønsker å feire med andre. Følg med!

Picture of Cecilie Angell Ljostad

Cecilie Angell Ljostad

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!