Søk
Close this search box.

Innledning

Norsk Forening for Prosjektledelse (NFP) ønsker å gjøre tilgjengelig enkle beskrivelser og maler for deg som skal starte opp som prosjektleder eller være prosjektdeltaker i et prosjekt. Vi tror også at de med litt erfaring kan ha nytte av beskrivelsene, da den gir en helhetlig innføring i prosjektarbeidet.

 

Gjennom et samarbeid med Sørlandsporten Teknolognettverk, en bedriftsklynge øst i Agder, har vi tatt utgangspunkt i en del maler og beskrivelser som de har utarbeidet for små og mellomstore bedrifter innen flere bransjer. Maler og beskrivelser hentet fra Sørlandsporten er merket med Done! eller Help i øverste høyre hjørne. Dokumentasjonen er videre bearbeidet av NFP, i tillegg til at NFP har supplert med maler og sjekklister.

Prosjektarbeid er en viktig arbeidsform for alle. Store virksomheter har allerede rukket å bli profesjonelle på dette området. Men i Norge er det mange flere som jobber i små og mellomstore virksomheter, og i frivillig sektor. Disse etterlyser ofte enkle styringssystemer, og noe som kan hjelpe dem å komme raskt i gang. Selv i store og kompliserte organisasjoner etterlyser prosjektlederne smidighet og enkelhet.

 

«Selv om vi er store og kompliserte behøver vi ikke store og kompliserte systemer, store systemer har lett for å gjøre mennesker små».

 

Sørlandsporten Teknologisenter har også utviklet et enkelt prosjektstyringssystem som heter Done!, som det kan være verdt å se nærmere på. Du finner mer om systemet her.

NFP har valgt å følge prosjekt-tankegangen fra det foreligger et behov til prosjektresultatet har gitt en effekt i organisasjonen. Dette betyr at vi går utover prosjektkonseptet, for å gi prosjektlederen en forståelse av hvilken større sammenheng prosjektet inngår i.

Vi har også valgt å samle temaer som man gjerne må starte på før prosjektet settes i gang, under Planlegging. Noen av disse oppgavene startes før prosjektet starter, men videreføres i prosjektet.

 

Lykke til.

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!