Søk
Close this search box.

WEBINAR: Hvordan gjøre byggebransjen mer innovativ og produktiv?

Hva mener byggebransjen selv, og hva mener andre?

NFP inviterer til et spennende webinar med tre interessante innledere. Du vil få ulike perspektiver på hvordan byggebransjen kan dra nytte av nye, smarte løsninger, bedre teknologi og Lean konstruksjon.

Deltakere stiller spørsmål via chatte-funksjonen.

Onsdag  23. september, kl. 09:00 – 11:00

via Teams

Vi får høre tre dyktige innledere:

 
Per Arve Ekle

“Smarte bygg trenger smarte kontrakter (samarbeid)”

Innleder: Per Arve Ekle, GK Norge

B
yggebransjen er svake med tanke på innovasjon. Produktiviteten de siste 20 årene har utviklet seg negativt. Dette skyldes i hovedsak kontraktformer som ikke tilrettelegger for innovasjon og generelt høyt konfliktnivå i bransjen. Per Arve Ekle vil fortelle nærmere om hvor bransjen står, hvilke drivere det er for innovasjon og hvordan dette kan løses fremover. Han vil også gi noen praktiske eksempler på at byggebransjen er i bevegelse med tanke på å tenke innovativt!

Trygve_Sagen

Blir byggenæringen bedre av nye teknologiske gjennomføringsmetoder?

Innleder: Trygve Sagen, Holte Consulting AS

Bygge- og anleggsnæringen har behov for et felles styrkeløft for å bedre produktiviteten. Er det mulig å oppnå effektivisering, øke læring og erfaringsoverføring av nye teknologiske gjennomføringsmetoder og samtidig øke lønnsomheten i hele verdikjeden?

Trygve skal vise et eksempel fra en «gevinstjakt» som han selv har vært med å utvikle og iverksatt hos en av landets største byggherrer, Statsbygg.

Erik_Thoresen

Lean konstruksjon, en ny standard og gjennomføringsmodeller for bygg- og anlegg

Innleder: Erik L. Thoresen, Høgskolen i Østfold

Erik presenterer resultatet fra bacheloroppgaven Lean konstruksjon, en ny standard og gjennomføringsmodeller for Lean konstruksjon, for bygg- og anleggsbransjen. Resultatet er skapt av studenter ved høgskolen i Østfold, i studiet innovasjon og prosjektledelse, våren 2019. Standarden som bygger på læring og utvikling, med klar forankring i organisasjonsutvikling. Den ble skapt som et resultat av funn og avdekket behov, med ønske om å levere et bedre resultat enn bransjens egen veileder for Lean, BA2015 og mål om å redusere forsinkelser og kostnader i bransjen.

Picture of Cecilie Angell Ljostad

Cecilie Angell Ljostad

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!