På konferencen præsenteres en række bruger cases fra Skandinavien og to forskere fortæller om succesen i Norge hhv. om fremtidsperspektiverne.
Du finner mer informasjon og påmelding her
Konferencen byder på:
- 12 spændende indlæg/foredrag om forskning og bruger cases
- Mulighed for at netværke med deltagere, der har success i projekter
- Mulighed for at støtte forberedelsen af store projekter, som fx energiprojekter og forsvarsprojekter.
Succes i statslige projekter i Norge – Metoden har vundet stor udbredelse i fx norske statslige projekter. Forskere konkluderer i den seneste forskningsrapport Concept#59 (Fig. 5.2), at 80% af de 91 undersøgte projekter (ca. 110 Mia NOK) kom i mål under budget! Ganske tankevækkende for store bygge og IT-projekter. Metoden bruges også af mange kommuner, fx Oslo og Bergen.
Metoden blev med lov indført i sept. 2008 for store infrastrukturprojekter i Sverige og benyttes i dag af Trafikverket.se, fx i forbindelse med kommende højhastighedstogs-projekter.
Metoden reducerer stress i organisationen, da man ikke skal gen-planlægge sine projekter ret ofte. Det betyder også, at projektdeltagerne og deres familier bliver mindre stresset – samtidigt får man mere styr på virksomhedens udbud, tilbud, porteføljestyring, overskud og kan tiltrække flere medarbejdere.
Desuden er metoden meget praktisk, da den adskiller projektets leverancer fra usikkerheder i omgivelserne. I omgivelserne ligger typisk 80-90% af alle projektets usikkerheder i starten af projektet.
En metafor – Typehuse: Bygger man typehuse, så afhænger prisen meget af de eksterne forhold, om det er i Danmark på en bar mark, i centrum af Stochholm, på Grønland, på Færøerne, i Kina eller Tyrkiet. Her kan fx interessenterne, kulturer, arbejdsstyrken og lovgivning have stor indflydelse på prisen på huset. Det har stor økonomiske og praktiske fordele at leverancerne bliver adskilt fra de eksterne omgivelserne.
Metoden er skalerbar og anvendes i praksis ned til 3 Mill. kr. projekter, som man fx gør i en Svensk byggestyrelse.
Arrangører
Erling Hjallen (Futura)
Henrik K Søndergaard
John Thomsen (IDA Proces)
Thomas Lillskogen (Projekt Kvalitet)
Del gjerne med ditt nettverk og kolleger.