Søk
Close this search box.

Praktisk Prosjektledelse 2023

Dato:

17. oktober 2023

Tid:

09:00

Lokasjon:

PÅMELDING:
Den norske dataforening og Norsk Forening for Prosjektledelse ønsker
velkommen til Praktisk Prosjektledelse 2023!

Prosjektledelse i endring:
Kunstig intelligens og endringsledelse – hånd i hånd?

Årets konferanse setter fokus på hvordan kunstig intelligens påvirker prosjektlederens
hverdag og gjennomføring av (endrings)prosjekter.

Konferansen byr på praktiske erfaringer med endringsledelse, hvordan bygge gode prosjektteam i
endringsprosesser og flere workshops hvor du får god erfaringer med til din egen verktøykasse.

08:45 Plenum: Velkommen
09:00 Plenumsforedrag:  
Torgeir Waterhouse
09:45 Pause. Besøke sponsorer
Tid Strøm 1 Strøm 2
10:00 Workshop: Legg til rette for bedre samarbeid og resultater i team og grupper gjennom Diversity Icebreaker-testen.
Nina Lilledahl, Bouvet Diversity Icebreaker er et verktøy som brukes til å øke bevisstheten om individuelle forskjeller og mangfold i et team eller en gruppe. Testen tar sikte på å identifisere og anerkjenne ulike personlige stiler, kommunikasjonspreferanser og hvordan vi alle bidrar på ulike måter til teamets verdiskaping.Når vi samarbeider, kan forskjeller i bakgrunn, erfaringer, tenkemåter og kommunikasjonsstiler både være en styrke og en kilde til konflikt. Ved å bruke Diversity Icebreaker kan vi oppnå en dypere forståelse av hverandres styrker og preferanser, og bruke dette for å legge grunnlaget for bedre samarbeid og resultater i team og grupper.Ved å gjennomføre testen i workshopen vil deltakerne få mulighet til å reflektere over sine egne preferanser og hvordan disse kan påvirke samarbeidet med andre.
Foredrag:Data’s rolle i endringsledelse og hvordan dette kan drive transisjon mot AI funderte tiltak og muligheter.
Jonas Als Christensen, data engineeer, Experis AS
Mulighetene med AI er mange. Lanseringen av ChatGPT vitner om dette. Men hvordan bør AI integreres i allerede etablerte prosesser i en virksomhet? Og hva er egentlig grunnlaget for å invitere til prosessendring for å ta i bruk AI? Dette foredraget skisserer hvordan en datadreven arkitektur kan bidra til å løsrive dine data fra isolerte prosesser med urealisert potensiale, og dermed skape grunnlaget for å gå fra manuelle prosesser til automasjon.
10:30 Workshop fortsetter Foredrag: Symfonien av Lederskap: Å lede flere team mot felles suksess
Rune Lundby, NovaÅ lede flere team samtidig kan være som å dirigere et symfoniorkester, der ulike instrumenter samles for å skape en harmonisk melodi. I dette foredraget dykker vi ned i kunsten å lede flere team og hvordan man kan håndtere ulike personligheter og egenskaper for å nå samme mål. Utforsk strategier for å kommunisere tydelig, bygge tillit, fremme samarbeid og utnytte styrkene i hvert team. Bli inspirert til å skape en harmonisk symfoni av suksess gjennom effektivt lederskap.»
11:00 Workshop fortsetter Foredrag: Hvordan bruke kunstig intelligens i dine prosjekter
Caroline Dahlby og Ilse Johansen, MetierDette foredraget gir deg en praktisk tilnærming til hvordan du kan introdusere og implementere AI i prosjektene dine.
Vi dykker ned i AI’s potensialet til å øke effektivitet og kvalitet i prosjektverden, ved å utnytte verktøy som blant annet ChatGPT.
Her vil du få verktøyene du trenger for å komme i gang og optimalisere måten du jobber på med konkrete use cases.
11:30 Lunsj og sponsorbesøk
12:30 Plenumsforedrag: Framtidens endringsledelse: Hvordan analog og digital gruppelæring skaper suksess
Kristian Nordli Jensen, SpecifiqueEndring kommer ikke naturlig for mennesker eller organisasjoner. Risikoen er stor for å mislykkes om man ikke tar hensyn til dette. En endringsprosess handler alltid om et møte med noe ukjent – og til spørsmålet: hva betyr dette for meg?Derfor er læring så viktig for en vellykket implementeringsprosess. Dette foredraget skal se nærmere på hvor viktig kommunikasjon, trening og læring er i endringsprosesser, med spesiell vekt på aktiv inolvering av ledere og medarbeidere. Suksess er avhengig av gode prosesser og gode verktøy, og en forståelse av hvordan folk lærer best. Vi skal se nærmere på bruk av gruppelæring, og hvor effektivt dette kan være for å bygge kunnskap og dele erfaring og forståelse. Vi skal også se hvordan digitale verktøy er nyttige for interaktivitet og økt engasjementet, og kanskje aller viktigst: verdifulle kunnskapsdata som utgjør et veikart for å ta bedre beslutninger senere i endringsreisen.
13:00 Plenumsforedrag: Endringsledelse støttet av kunstig intelligens: Hvilke fordeler oppnår vi allerede i dag og hvordan ser fremtiden ut?
Frederik Duun Nordberg, DeloitteDe fleste prosjekt- og endringsledere har erfart kompleksiteten i krasjpunkter mellom parallelle prosjekter, store mengder data som aldri blir brukt til å ta gode valg, og behov for rask kompetanseheving på for mange områder parallelt.I mange år har endringsledelse blitt stadig mer datadrevet i alle trinn, fra interessentanalyser til hyppige justeringer og dokumentert suksess. Kunstig intelligens er både det neste naturlige steget, og gir oss samtidig helt nye perspektiver på framtidens endringsledelse.Basert på globale trender og prosjekter i Norge, inviterer vi til et inspirerende foredrag om kunstig intelligens og endringsledelse. Sammen ser vi på mulighetene AI kan bringe i framtiden, og på noen eksempler der kunstig intelligens brukes for å akselerere endring allerede i dag.
13:30 Pause. Besøke sponsorer
13:45 Workshop: Learning by Doing: Hvordan integrere analog og digital læring i endringsledelse?
Kristian Nordli Jensen, SpecifiqueVed å benytte et pågående endringsprosjekt ute hos kunde med 40.000 + medarbeidere vil Specifique vise hvordan de gjennomfører tilpasset opplæring gjennom både analoge og digitale verktøy. I workshopen vil deltakerne få prøve seg som om de var ansatte i målgruppen og få erfare de metodene vi benytter.
Workshop: Endringsledelse støttet av kunstig intelligens: Hvilke fordeler kan ditt prosjekt oppnå allerede nå?
Frederik Duun Nordberg, DeloitteBli med på en praktisk workshop der vi utforsker konkrete måter kunstig intelligens kan støtte endringsledelse allerede nå. Nye verktøy gjør at vi både raskere og bedre kan håndtere interessenter, analysere kompliserte data og sikre persontilpasset læring. Etter workshopen vil du ha kjennskap til de viktigste områdene der kunstig intelligens styrker din evne til å lykkes som endringsleder.
15:00 Pause. Besøke sponsorer
15:15 Plenumsforedrag: Hvordan AI/ChatGPT kan komme til å påvirke prosjektledelse og gjennomføring
Jon Jahren, Microsoft Norge
15:45 Avslutning

 
Medlem: 3950,-
Ikke-medlem: 4495,-

Påmeldingen er bindende.

Ved påmelding av 5 eller flere får man grupperabatt på 10%

Påmeldingen er nå stengt

 

  • Høyres Hus, Oslo

Arrangementdetaljer

  • 17. oktober 2023 09:00
LEGG I KALENDER

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!