2-dagers seminar: Verktøy for deg som prosjektleder

Dato:

20. november 2023

Tid:

10:00

Lokasjon:

Frivillighet Norge. Øvre Slottsgate 2b. Kursrom 1 etasje.

Å være prosjektleder kan være krevende. Selv om du har et prosjektlederkurs fra før, og har både erfaring og kompetanse, så kan nye spørsmål dukke opp underveis i prosjektet. Få innspill fra fageksperter og møt likesinnede!

Tid (OBS – forskjellige tidspunkter begge dager):

Mandag 20. november kl. 1000-1700
Tirsdag 21. november kl. 0900-1500

Pris:

  • Kr. 2500,- for medlemmer av Frivillighet Norge og Norsk Forening for Prosjektledelse
  • Kr. 4000,- for ikke-medlemmer

Meld deg på her!

Å være prosjektleder kan være krevende. Selv om du har et prosjektlederkurs fra før, og har både erfaring og kompetanse, så kan nye spørsmål dukke opp underveis i prosjektet. Hadde vi riktige mål fra start? Hvordan får jeg prosjektteamet til å fungere godt? Hva gjør jeg når prosjektet har avvik, både på økonomi og resultater? Og hva med medarbeiderne? Gjør de det de skal når de skal? Vi ser at «små» prosjekter kan være minst like krevende som store.

Få faglige innspill fra eksperter på området, og møt andre prosjektledere som står i din situasjon. Prosjektlederseminaret vil gi deg en overordnet innsikt i hva som skal til for å gjennomføre små og mellomstore prosjekter, ofte prosjekter av ulik karakter, og som går i parallell.

Hvem er du som deltar?

Vi finner prosjekter som metode i alle typer organisasjoner. Vi henvender oss først og fremst til deg som har mindre (eller mellomstore) prosjekter, og ofte mange prosjekter på gang samtidig. Dette er tilfelle både i offentlig, privat og frivillig sektor.

Hvorfor skal du delta?

  • Du får høre om tilnærming til prosjektledelse i organisasjoner med mange og ulike prosjekter.
  • Du møter erfarne foredragsholdere som vil diskutere og dele sine erfaringer med deg.
  • Og ikke minst: du får reflektere over og dele dine erfaringer med andre.

Arrangører

Dette seminaret arrangeres i samarbeid mellom Norsk Forening for Prosjektledelse (NFP) og Frivillighet Norge. Vi har allerede mye erfaring i hvor mye ulike sektorer har å lære av hverandre.

Program

Betydningen av tydelige prosjektmål og formål kan ikke overdrives!

Men hvordan får vi det til? Og hvordan klarer vi å sikre og å måle suksess? Mange har nok opplevd at de har «klødd seg i hodet» for å finne ut hva sponsor eller donor ønsker. Og enda vanskeligere blir det når man blander sammen de ulike målene, eller skal dokumentere at målene er nådd.

Foredragsholder: Jorunn Wolstad har lang erfaring i å jobbe med disse spørsmålene, både fra sponsors side, fra frivillig side, fra undervisning og metodeutvikling, og har sett utallige eksempler på hvordan uklare mål har ført til unødvendig komplisert prosjektgjennomføring.

Grundig prosjektforberedelse er god investering

Men hvor mye MÅ vi gjøre, og hvordan gjør vi det? Både planlegging og budsjettering kan være krevende. I tillegg vet vi at det er mange ting som er usikre før vi starter. Vi må derfor også vurdere risiko. Når vet vi når «nok er nok»?

ForedragsholderPer-Arne Rindalsholt har lang erfaring i gjennomføring av utviklingsprosjekter, hvor han både har utarbeidet planer, budsjetter og risikovurderinger som han har måttet følge opp underveis. Han er også selv aktiv leder i en frivillig organisasjon.

Kampen om de rette medarbeiderne

Et godt team består av personer med ulik bakgrunn og kompetanse. Ofte er faglighet og tilgjengelighet det første vi tenker på når vi skal velge prosjektmedarbeidere. Tenker vi nok på menneskelighet og omgjengelighet? Det er viktig at vi forstår forskjellighetene, både for å gi den enkelte de beste forholdene for å bidra og å bruke sin kompetanse, men også for å forstå hva som skjer når vi kanskje reagerer på andres væremåter.

Workshop-leder: Bjørn Z. Ekelund er en av Norges fremste konsulenter på områdene samarbeid, teamutvikling, kommunikasjon i team og håndtering av ledelse på tvers av roller og kulturelle forskjeller. Han vil benytte metoden Diversity Icebreaker for å bli kjent med oss selv og dem vi skal lede og jobbe sammen med. Bjørn har gjennomført denne workshopen utallige ganger, med like stor begeistring blant deltakerne hver gang!

Når blir det vanskelig, hva er vanskelig og hva gjør vi med det?

I selve prosjektgjennomføringen skjer det som vi ikke hadde tenkt skulle skje! Og ikke alt er like greit å håndtere. Det er her vi må vise godt lederskap samtidig som vi benytter oss av prosjektstyringsmetodikk for å holde stø kurs. Det blir anledning til å diskutere egne erfaringer både med foredragsholder og de andre deltakerne.

Foredragsholder: Under avklaring

Erfaringer fra andre land. Har vi noe å lære?

Kanskje er du selv med å gjennomføre internasjonale prosjekter. Da vet du at det er mye – og ofte annerledes læring i det. Moneer skal fortelle fra to bistandsprosjekter – et i Libya og et i Syria – som han har gjennomført.

Foredragsholdere:

  • Moneer Barazi har mange års erfaring fra humanitære prosjekter i Syria og andre land. Han er selv fra Syria, men bor i Norge. Han har også mange års erfaring som forsker og forfatter innen økonomi og ledelse.
  • Jorunn Wolstad (se over) deler inntrykk og læring fra et besøk i Colombia i september i år, hvor hun fikk møte ca 20 frivillige organisasjoner, og høre om deres prosjekterfaringer.

Når du er ferdig med prosjektet, er du ferdig-ferdig eller bare ferdig?

Når vi nærmer oss slutten, er jo det meste av moroa over. Noen er kanskje klar for å løpe til neste prosjekt.. Hva går du – og den organisasjonen du tilhører – glipp av hvis du bare løper videre?

Foredragsholder: Tom Haugstad har lang erfaring innen prosjektarbeid fra Aker Engineering og arkitektfirmaet C.F. Møller. Han har videre holdt foredrag både i inn- og utland innen prosjektstyring.

Erfaringer og evaluering

Workshop: Hvilke erfaringer har du gjort deg som prosjektleder og hvilke refleksjoner og lærdommer tar du med deg fra seminaret?

Workshop-leder: Siri Relling er seniorrådgiver og kursansvarlig i Frivillighet Norge. Hun har lang leder- og prosjektledererfaring fra ulike frivillige organisasjoner, også fra Frivillighet Norge hvor hun blant annet satt i prosjektteamet til Frivillighetens år.

Meld deg på her!

  • Frivillighet Norge. Øvre Slottsgate 2b. Kursrom 1 etasje.

Arrangementdetaljer

  • 20. november 2023 10:00   -   17:00
  • 21. november 2023 09:00   -   15:00
LEGG I KALENDER

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!