may, 2018

04may09:0012:00Temamøte 2Endringshåndtering i prosjekter

Event Details

Endringshåntering er ønsket av mange som tema på våre temamøter. Det er en av de store utfordringene i prosjektgjennomføringen.
Det er et aktuelt tema på Stortinget hvor vi ser at store endringer fører til at ledere mister jobben.
Generelt er det mange meninger om endringer og de kan være absolutt krevende å håndtere riktig. Ikke bare kostnader men også tid og kvalitet står på spill.
Suksesskriteria i prosjekter flagges ofte som få eller ingen endringer. Er det en riktig strategi?
Kveldens innledere har mange års erfaringer med endringsstyring. Ta del i erfaringsuttvekslingen og ta gjerne med noen aktuelle spørsmål. Vi ser fram til en god faglig diskusjon!

 

Endringshåndtering i IT-prosjekter

Innleder: Svein Zakariassen, Communicate AS

Dette innlegget vil omhandle temaer som er viktige for å kunne holde kontroll på endringsanmodningene og godkjente endringer i hele prosjektets levetid. Forventningene til prosjektet starter allerede når man presenterer prosjektet for Kunden, men det er Kontrakten som er det formelle grunnlaget for endringsstyringen.

Foredraget kommer inn på  hva man bør ha fokus på i oppstarten av prosjektet for å ha kontroll på endringer, hvilket mandat prosjektleder har,  hvordan man organiserer endringsstyringen, hva en endringsanmodning bør inneholde og hvilke analyser og vurderinger som bør gjøres før  man aksepterer en endringsanmodning.

I foredraget nevnes også hvem som kan komme med endringsanmodninger, hvem som bør involveres og informeres før beslutning tas og hvordan endringen påvirker prosjektøkonomien, framdriftsplanen og risikoen.

 

 

Endringshåndtering i prosjekter i Olje/Gass

Erfaringer og metoder som benyttes hos Kværner.

Innleder: Sven Nicolaisen, Kværner AS

Kværner gjennomfører EPC kontrakter som er store i verdi og kompleksitet. Det er mange involvert og det er mange krav vi forholder oss til.

For prosjekter som har varighet 2-3 år så opplever vi at det kommer tusenvis av endringsønsker underveis. De kommer fra vår interne organisasjon og de kommer fra kundens representanter.

I løpet av seansen deler vi erfaringer og utfordringer vi opplever. Vi forteller om hvilke endringer som er gjenstand for vårt focus, litt om vår regelmessige oppfølging og bruken av «Change Board»

Vi vil også snake om hvordan vi sikrer at kvaliteten i endringsønsker oppfylles, slik at det leverte produktet faktisk inneholder de endrede forutsetningene som er kommet underveis.

 

 
   

Time

(Friday) 09:00 - 12:00

Location

Sodexos lokaler

Dronning Maudsgate 15

Organizer

Norsk Forening for Prsojektledelse (NFP)

RSVP to event

Yes (0)No (0)

Make sure to RSVP to this amazing event!

Comments are closed.

X