Temamøte 1 – Virkemidler i digitaliseringsprosessen

march, 2016

04mar09:0012:00Temamøte 1 - Virkemidler i digitaliseringsprosessenHvilke grep tar offentlig sektor for å lykkes?

Event Details

Forbedringsprosesser kan være risikofylte og smertefulle, både for de som skal planlegge og gjennomføre prosessene, og for de som blir berørt på ulike måter. Planlegging og gjennomføring av digitaliseringsprosesser tar ofte lang tid, selv i små virksomheter. Vi vet at mange digitaliserings-prosjekter ikke lykkes, og at ønskede gevinster ofte ikke realiseres.

Hvordan skal offentlig sektor i større grad få godt grep om digitaliseringsarbeidet?

KMD og Difi har etablert flere nye ordninger som skal hjelpe sektorene til å lykkes i digitaliserings-arbeidet. På dette temamøtet får dere et innblikk i tenkningen som ligger bak de nye ordningene og hvordan dere kan benytte dere av de nye tilbudene.

 
Strategisk IKT-kompetanse for toppledere
Innledere: Seniorrådgiver Anne Kristine Hanevold, DifiDet starter selvsagt med toppledelsen. Deres strategiske ferdigheter må styrkes. Strategisk IKT-kompetanse for toppledere – hva bør ledere kunne for å lykkes?

Anne Kristine Hanevold forteller om mål og innretning av ordningen, og om erfaringer fra et departement/en virksomhet som har deltatt I kompetansetiltaket.

    Hanevold   
   
Kvalitetssikringsordningen for digitaliseringsprosjekter
Innledere: Leder for Digitaliseringsrådet Ragnar Kristensen, og Rådgiver Elin Kristin Fjørtoft, Difi  Kvalitetssikringsordning for digitaliseringsprosjekter.
Det er etablert en kvalitetssikringsordning for prosjekter mellom 10 og 750 millioner. Digitaliseringsrådet skal gi anbefalinger i alle faser av prosjektene.

Svein Kristensen/Elin Kristine Fjørtoft forteller om bakgrunn og innretning av ordningen. De gjennomgår også et case/virksomhet som forteller om erfaringer med ordningen

Fjørtoft Ragnar Kristensen

 

 

 

 
 Medfinansieringsordningen
Innleder: Rådgiver Erik Hornnes, DifiDet trengs bade små og store tiltak i digitaliseringsprosessen. De små kan være like viktige som de store. Men drukner de små til fordel for de store?

Det er etablert en ordning for å unngå dette. Erik Hornnes forteller om mål og innretning av ordningen, og hvilke erfaringer man har gjort så langt.

 Hornnes
   

Time

(Friday) 09:00 - 12:00

Location

Difi

RSVP to event

YesNo

Make sure to RSVP to this amazing event!

Comments are closed.

X