Prosjektlederdagene 2022

Dato:

27. januar 2022

Tid:

10:00

Lokasjon:

Oslo

Når man jobber i mindre bedrifter eller i frivillige organisasjoner, blir man ofte kastet inn i prosjekter uten å være forberedt på det. Og man har en rekke spørsmål om hvordan man skal gjennomføre, enten man blir prosjektleder eller deltaker.

 

Hvordan gjøre det beste ut av en prosjektlederrolle, hva er nøkkelen til suksess og hvordan går man frem for å forankre, planlegge, gjennomføre og evaluere prosjektet? Disse spørsmålene blir belyst gjennom presentasjon av metoder og gode råd, og løsning av praktiske oppgaver. Det vil bli god anledning til å stille spørsmål/diskutere.

 

Et kurs som er spesielt tilpasset deg som jobber med prosjekter i små og mellomstore bedrifter, i frivillige organisasjoner, eller som plutselig ble prosjektleder uten å skjønne helt hva som skjedde!

 

Pris: kr 4.200,- pr person for ikke-medlemmer og kr 3.360,- for medlemmer av NFP (prisene er ex mva)

Dersom det meldes på 3 eller flere personer fra samme virksomhet, får disse medlemspris (skriv inn rabattkoden “GRUPPE” i slutten av ditt kjøp).

Påmeldingsfrist: 10. januar 2022 (ved påmelding før 1. desember, gis 10% rabatt)

 

 

MELD DEG PÅ LENGER NED PÅ SIDEN FØR 1. DESEMBER, OG SPAR 10%!

 

 

PROGRAM

Dag 1:

 

10.00-10.15         Velkommen!

Ved Gunilla Hagstedt

 

10.15-11.20         Hva skal prosjektet levere?

Ved Torgeir Skyttermoen

Har vi ikke målene klart for oss, kan vi rote oss bort på veien!

Vi går gjennom ulike typer mål og diskuterer hvordan vi kan gjøre målene gode og smarte.

Det er mange som vil mene mye om hvor godt vi når målene. Hvordan sikrer vi best mulig mottakelse av resultatene?

 

11.20-12.15          Smidig gjennomføring – hva er det egentlig?

Ved Gunilla Hagstedt

Hva innebærer det og hvorfor er det smart å jobbe smidig? Du får en introduksjon til smidig arbeidsmåte og hva som er fordelene med det. Du får også noen tips om hvordan du får det til.

 

13.30-14.00       «Plans are nothing – planning is everything».

Ved Jorunn Wolstad

Å planlegge er å gjøre det ukjente kjent, og redusere fallgruver underveis. Men hvordan gjør vi det? Og hva er en god plan? Vi går gjennom hvilke avklaringer som er viktige, og hvordan vi setter sammen informasjonen til en plan.

 

14.00-14.45         Trenger vi penger – og hvor kommer de fra?

Ved Jorunn Wolstad

Tid er penger. Og vi trenger også penger til å anskaffe varer og tjenester for å kunne gjennomføre prosjektet. Vi går gjennom hva som inngår i god økonomistyring, ulike budsjett-oppsett, og diskuterer hvilke som er egnet når.

 

15.00-17.00         Hvordan sette sammen gode team

Ved Bjørn Z. Ekelund

Ofte er faglighet og tilgjengelighet det første vi tenker på når vi skal velge prosjektmedarbeidere til prosjektet. Tenker vi nok på menneskelighet og omgjengelighet? Svært ofte får du ikke velge, du blir tildelt ressurser.

Diversity Icebreaker – en metode for å bli kjent med dem du skal lede og jobbe sammen med. Hvem er med i prosjektgruppen min? Hvilken oppfatning har jeg av de andre, hvordan vil vi kommunisere, ta beslutninger og ta vare på hverandre? En praktisk øvelse i det å være klar for å jobbe sammen.

 

Dag 2:

 

09.00-09.45         Prosjektrisiko – hva gjør vi med den?

Ved Gunilla Hagstedt

Hvordan kan vi benytte effektiv risikohåndtering til støtte i prosjektarbeidet? Her presenteres en metode for å definere prosjektrisiko og for å finne effektive tiltak mot disse. Vi skal se at en god risikohåndtering leder til mindre problemhåndtering i prosjektet.

 

09.45-10.45         Å realisere gevinstene fra prosjektet.

Ved Jorunn Wolstad

I prosjektgjennomføringen er vi mest opptatt av det vi skal levere, og ikke hvilken effekt dette skal ha når det tas i bruk. Her løfter vi blikket og ser på hva som skjer når vi har levert resultatene våre, og hvordan prosjektet kan bidra til at man lykkes etter at prosjektet er avsluttet.

 

11.00-12.00         Når blir det vanskelig – og hva er vanskelig?

Ved Cecilie Steenland

Selv om starten er bra, og du får full oppmerksomhet og masse lovord om at dette skal nok gå bra, du som er så flink, så vær på vakt!

Det er ikke bare ditt prosjekt som er viktig. Har du ikke oversikt og nok kontroll, er det lett å gå i veien for hverandre og misforståelsene står i kø.

Her får du tips om hva som kan skje og gode råd om hvordan du skal styre det daglige prosjektarbeidet og få den oppmerksomheten du må ha for et vellykket prosjekt.

 

13.00-14.00         En vellykket prosjektavslutning

Ved Arnstein Moe

Å «runde av» et prosjekt krever også sitt. Det er viktig å ha nok tid og ressurser til å avslutte skikkelig. Vi må stå løpet ut. Flere av deltakerne kan være på vei inn i andre oppgaver. Her får du sjekkliste for prosjektavslutning og hvordan du kan forsikre deg om at «hva vi har lært i dette prosjektet» videreføres til resten av din arbeidsplass. Og så må vi takke hverandre for innsatsen!

 

14.00-14.30         Oppsummering

Ved Gunilla Hagstedt

Hva har jeg lært?

 

MELD DEG PÅ HER FØR 1. DESEMBER, OG SPAR 10%!

 

Registrer deg (logg inn for medlemspriser)

Billett type:

Ikke-medlem (inkl 10% rabatt, gyldig frem til 1. desember) Antall billetter Pris per billett kr 3.780
Antall: Total

Event F.A.Q

Trenger du overnatting i Oslo?

Du finner bl.a. følgende hoteller i nærheten: Thon hotell Slottsparken, Thon hotell Europa, Thon hotell Munch, Smarthotel Oslo

Lokasjon:

  • Oslo
  • Norge

Arrangementdetaljer

  • 27. januar 2022 10:00 - 17:00
  • 28. januar 2022 09:00 - 15:00
LEGG I KALENDER

Denne siden benytter cookies forbedre brukeropplevelse og sikkerhet. Les personvernerklæringen

Kontaktskjema

Fyll inn kontaktskjema, så vil vi kontakte deg. Du kan eventuelt kontakte oss på mail: post@prosjektledelse.org

Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!